header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

John Roderick Towle

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Versie door Huis5 (overleg | bijdragen) op 16 apr 2012 om 13:05 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{2koloms |subtitel= |linkerkolom= 100px|left John Roderick Towle was de tweede in de reeks portretten over [[Presentatie oorlog…')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Portret JohnTowlefoto.jpg

John Roderick Towle was de tweede in de reeks portretten over oorlogsdoden Nijmegen. Hij vertegenwoordigde de bevrijders van Nijmegen.

Op 21 september 1944, daags na de befaamde Waaloversteek sneuvelde de 19-jarige John Roderick Towle, nadat hij met een ware heldendaad had voorkomen dat het pas veroverde, kwetsbare bruggenhoofdje aan de Oosterhoutse kant van de Waal weer in Duitse handen viel.

Hij kreeg daarvoor als enige van de 82e Airborne Divisie in de hele Tweede Wereldoorlog de hoogste Amerikaanse onderscheiding, de Medal of Honor.

Zie voor meer informatie: Artikel over Towle op www.oorlogsdodennijmegen.nl

EmbedVideo was given an illegal value for the alignment parameter "centre". Valid values are "left", "center", or "right".

Dr. Henk Termeer van de Radoud Universiteit verzorgde de tekst over deze in Nijmegen nagenoeg vergeten oorlogsheld en oorlogsdode. Drs. Wouter Daemen van het Regionaal Archief Nijmegen zorgde voor het beeldmateriaalKENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden