header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Nijmegenaar van het Jaar 2019: Qader Shafiq: verschil tussen versies

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met ' Categorie: Nijmegenaar van het Jaar')
 
 
Regel 1: Regel 1:
 
+
Op 6 januari 2020 is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente traditiegetrouw de Nijmegenaar van het Jaar bekend gemaakt. De prijs ging dit jaar naar Qader Shafiq. Een stadspanel verkoos hem boven de andere genomineerden Bart Janssen en Nadï van de Watering.
 +
Qader Shafiq jaagt op uiteenlopende manieren verbeteringen aan waar het gaat om het Nijmeegse leefklimaat en het verbinden van inwoners met verschillende culturele achtergronden. Hij schrijft hierover in columns, organiseert het DI-VERS festival, is vrijwilliger bij de Kledingbank en zet zich in om Nijmegen een waardige ‘Shelter City’ te laten zijn. Daarnaast vervult hij diverse bestuursfuncties (o.a. voor de Bastei) en denkt hij mee in denktanks over onder meer het buitenlandbeleid.
 
[[Categorie: Nijmegenaar van het Jaar]]
 
[[Categorie: Nijmegenaar van het Jaar]]

Huidige versie van 21 feb 2020 om 12:48

Op 6 januari 2020 is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente traditiegetrouw de Nijmegenaar van het Jaar bekend gemaakt. De prijs ging dit jaar naar Qader Shafiq. Een stadspanel verkoos hem boven de andere genomineerden Bart Janssen en Nadï van de Watering. Qader Shafiq jaagt op uiteenlopende manieren verbeteringen aan waar het gaat om het Nijmeegse leefklimaat en het verbinden van inwoners met verschillende culturele achtergronden. Hij schrijft hierover in columns, organiseert het DI-VERS festival, is vrijwilliger bij de Kledingbank en zet zich in om Nijmegen een waardige ‘Shelter City’ te laten zijn. Daarnaast vervult hij diverse bestuursfuncties (o.a. voor de Bastei) en denkt hij mee in denktanks over onder meer het buitenlandbeleid.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden