header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Nijmegenaren met een beperking

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Versie door RAN2 (overleg | bijdragen) op 5 aug 2013 om 12:08 (Nieuwe pagina aangemaakt met '<div style="float:left; width:47%;"> {{box-begin |titelachtergrond = #6a296c |titelvoorgrond = #FFFFFF |titel = Inleiding}} De Werkgroep Integratie Gehandicapten ...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Inleiding

De Werkgroep Integratie Gehandicapten (WIG) en Stichting onafhankelijk belangenbehartiger sociale zekerheid (BWN) die dit jaar respectievelijk 40 en 35 jaar bestaan, kwamen met het voorstel een 51e venster over Nijmegenaren met een beperking te maken. Het door hen uitgewerkte idee heeft uiteindelijk dankzij de inspanningen van onze vrijwilligster Dineke Hoekstra geleid tot een mooie nieuw 51e venster.

U leest er over hoe wreed er bij de Romeinen gedacht werd over mensen met een beperking. Ontdek hoe gaandeweg de inzichten veranderden en gestreden werd voor integratie van mensen met een beperking. Met korte teksten en illustraties, maar ook met bewegende beelden wordt u een overzicht geboden van een verleden dat voor veel mensen een geschiedenis met hindernissen is geweest.

51e canonvenster

Canonlogoklein.jpg
De Canon van Nijmegen vertelt in 50 vensters de belangrijkste verhalen over de geschiedenis van Nijmegen. Is daarmee de hele geschiedenis beschreven?

Nee, natuurlijk niet. Daarom biedt dit Canonkabinet aan inwoners van Nijmegen de mogelijkheid om een 51ste venster toe te voegen. Lees verder...


Deze pagina is nog in bewerking.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden