header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Notaris L. Stoppendaal

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Versie door RAN19 (overleg | bijdragen) op 9 feb 2015 om 16:13
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene gegevens
Naam : Notaris L. Stoppendaal
Andere naam (namen):

Bestaansperiode: 1784 - 1815
Rechtsvorm:
Voorganger(s):

Opvolger(s):

Hoger orgaan:

Archief
Het archief van deze organisatie is in beheer bij het Regionaal Archief Nijmegen. De toegang met de beschrijving van de stukken is bereikbaar via deze link:
Icoon archief.png
Naar beschrijving archief

Geschiedenis

Lambertus (Pietersz.) Stoppendaal werd in 1746 geboren en te Nijmegen gedoopt op 25 december van dat jaar. Hij was getrouwd met Maria Clara Siraut Detouche. Als notaris te Nijmegen maakte Stoppendaal zijn eerste akte op 4 december 1784 op. Hij was geassocieerd met notaris P.A. van Rees.
Buiten zijn werk als notaris was Stoppendaal een actief dichter. Hij schreef onder andere een lierzang ter inwijding van het Königorgel in de St. Stevenskerk in 1776. Rond deze tijd was hij tevens secretaris van mr. Johan Adriaan van de Perre, de hoogste vertegenwoordiger van het prinselijk gezag in Zeeland.
Stoppendaal maakte zijn laatste akte op 26 augustus 1815 op. Kort daarna, op 11 september, overleed hij te Nijmegen. Hij was 68 jaar oud. In de periode 1792-1796 bezat Stoppendaal met zijn broer en zus het pand A14 aan de Lange Burchtstraat, op de hoek met de Lange Nieuwstraat. Of hij hier kantoor hield is onbekend.

Locatie

-:Nijmegen

Bronnen

  • Websites Historische @tlas Nijmegen, www.ecostat.nl/Stoppendaal/pk49.php en www.genlias.nl.

VerantwoordingAkten in Digitale Studiezaal[bewerken]

Van notaris Stoppendaal zijn de repertoria ingevoerd in een database waardoor makkelijk op naam kan worden gezocht in de akten. Informatie over de akten is via de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen toegankelijk en doorzoekbaar. Zie voor een uitgebreide toelichting: Notariële archieven.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden