header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Open Huis

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Versie door RAN114 (overleg | bijdragen) op 17 okt 2019 om 18:31
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Begin jaren zeventig wordt besloten tot de instelling van een gemeentelijk voorlichtingscentrum, dat ondergebracht zal worden in de nieuwe winkelpassage Molenpoort.[1] Het inlichtingencentrum, dat de naam Open Huis draagt, beschikt tevens over een expositieruimte en een film- en lezingenzaaltje. Ook de burgerraadslieden vinden een plaats in het Open Huis, al staat bij hen het vertrouwelijke contact met de individuele burger voorop. Bij het Open Huis gaat het om openbaarheid en ligt het accent niet zozeer op de individuele burger, maar eerder op groepen van geïnteresseerden.

In de navolgende jaren vinden verschillende instanties een plaats in het Open Huis. Zo verschijnt achtereenvolgens het belastingspreekuur, de onderwijsinformatiecentrale en de bouwwinkel. In 1980 vestigt zich ook de Vrijwilligerscentrale in het Open Huis en start de Federatie van Nijmeegse Huurdersverenigingen een wekelijks spreekuur. Met ingang van 1 juli 1982 vindt het Open Huis een onderkomen in het nieuwe stadhuis.[2]

Voetnoten[bewerken]

  1. S.A.N. 839-841.
  2. S.A.N. 836-841

Bronnen[bewerken]

  • Nabuurs, N., Lokaal bestuur en gemeentelijke overheid te Nijmegen, 1945-1984, Gemeentearchief Nijmegen, 1996.

Verantwoording[bewerken]

Bewerking van de resultaten van onderzoek, gedaan in de jaren 1994-1996, naar lokaal bestuur en gemeentelijke overheid in Nijmegen door Lisette Kuijper (Regionaal Archief Nijmegen, 2010)

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden